Maatwerkoplossingen

VieTech levert technische maatwerkoplossingen om uw sorteer- en verpakkingstrajecten te optimaliseren. We hebben veel ervaring met complexe, grootschalige aanpassingen (zie projecten), maar er zijn ook tal van kleine maatwerk-aanpassingen waar wij het verschil kunnen maken. Door goed te luisteren naar de klant en het technisch inzicht van VieTech, werken we toe naar een optimaal resultaat in uw verwerkingsproces.

Enkele voorbeelden:

Reijm en Zn. komkommerkwekerij – maatwerk machinepark nieuwe tuin

Reijm en Zn. Komkommerkwekerij is verder uitgebreid door aankoop van een bedrijf in Zevenhuizen, welke is voorzien van assimilatiebelichting. Hierdoor zal Reijm jaarrond komkommers kunnen telen.

Vanuit twee locaties verzorgde VieTech het transport van een GS (Sorteermachine) en een SK1 (komkommer sealer) naar de nieuwe locatie. 

 

Voor meer informatie klik hier …

Porta Nova: maatwerk voor sorteer-, bos- en sealproces nieuwe locatie

Voor rozenkwekerij Porta Nova, gespecialiseerd in de teelt van Red en White Naomi rozen, heeft VieTech op hun nieuwe locatie diverse aanpassingen aan de rozensorteermachine gedaan om de verwerking van de rozen te optimaliseren.

Meer informatie.........

Paprikakwekerij van Ruijven – levering VieTech Lege Fust Aanvoer

Voor paprikakwekerij van Ruijven in Kwintsheul bedacht VieTech een oplossing om automatisch lege dozen vanaf de dozenvouwmachine naar de sorteerderte verplaatsen en zo te zorgen voor constante aanvoer van de dozen naar de werkplek. De VieTech LFA verwerkt 1000 stuks fust per uur, met een hoge bedrijfszekerheid en kan ook bij andere bedrijven worden toegepast.

Voor meer informatie klik hier …

Aanpassing GS-komkommersorteerder voor flespompoenen

Voor een klant in Portugal bedacht VieTech een slimme oplossing om flespompoenen met een grotere capaciteit te sorteren. Vanuit een situatie met een verouderde sorteermachine en veel handwerk, staat er nu één goedlopende machine die het werk letterlijk sneller uit de handen neemt. Hiervoor zocht VieTech BV voor de klant een bestaande machine, die punt paprika’s sorteerde, en kocht deze aan. Vervolgens werd de sorteerder in eigen werkplaats van VieTech BV verlengd en geschikt gemaakt om flespompoenen te sorteren.

Kwekerij de Kade - Vergroten capaciteit GS-komkommer sorteerder

Om meer capaciteit te genereren bij kwekerij de Kade, verlengde VieTech BV een komkommer-sorteerder met een extra sorteerplek. Daarvoor was het ook nodig het bestaande aanvoersysteem aan te passen, waarbij een transportband is omgebouwd naar een aangedreven rollerbaan. De capaciteit werd hierdoor met 20% verhoogd

Meer foto's?

Gebr. Van Duijn-Steenbergen – aanpassen GS ingangen

Gebroeders van Duijn-Steenbergen is een glastuinbouwbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het telen van aubergines. Omdat na de oogst de aubergines dezelfde dag nog gesorteerd en verpakt moeten worden, zijn het sorteren en palletiseren belangrijk processen.

Om beschadiging van de Aubergines te verminderen, wilde men bij de laatste 6 uitgangen van de sorteerband de draaitafels vervangen voor opvangtafels. Hierdoor zal er minder valschade ontstaan.

Om dit te bereiken werden onder meer de bestaande transportbandjes van een hellend vlak naar een horizontaal vlak aangepast. Daarnaast heeft VieTech BV geschikte opvang tafels geleverd en geplaatst

Meer foto's zien?

Ontwikkelen vaasontstapelaar en JAVO-opraapvork voor zeskantige teeltvaas

Innovatie-wens

Ontwikkel een ontstapelaar voor onze zeskantige teeltvaas!

De teeltvaas is door Ter Laak Orchids zelf ontwikkeld om hun orchideeën beter te kunnen positioneren.

Hoe kunnen de logistieke processen het beste worden aangepast?

Voorwaarde was dat zowel het bestaande proces (met 12cm ronde potten) als het nieuwe proces (met 9cm zeskantige vazen) uitgevoerd moesten kunnen worden met dezelfde opstelling. Bovendien moest er makkelijk en snel tussen de 2 systemen gewisseld kunnen worden.

Meer foto's zien?

Maatkom – Leveren, aanpassen en installeren Taks-kraan

 

Een Taks-kraan is door VieTech geleverd, aangepast en ter vervanging van een verouderd exemplaar geïnstalleerd bij Maatkom, een komkommerteler in Pijnacker.

Door de wijze van heffen aan te passen, werd de kraan geschikt voor het tillen van plastic komkommerbakken in plaats van bakken trostomaten.

Door hergebruik en aanpassing van het kantel systeem hebben we de kosten binnen het budget kunnen houden.

En met de nieuwe installatie en de aanpassingen hierop, is de productie met 20% omhoog gegaan.

Filmpje zien?

Contact

VieTech BV
Ambachtsweg 6a
2641 KS  Pijnacker

 

Contactgegevens
Mail                             : info@vietech.nl
Mobiel                        : 06-21847556

Search